Τελευταίες προσφορές

  • Bansko

    πατήστε more

    more
  • Πασχαλινές αποδράσεις 2018

    πατήστε more

    more

Newsletter

Για να λαμβάνεται το newsletter μας παρακαλώ συμπληρώστε το email σας.

ΣΙΑΤΙΣΤΑ 4ημ

Σιάτιστα-Πρέσπες Καστοριά,

3,4ηµ

Στις αετοφωλιές της Πίνδου

 

1η µέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΣΑΜΑΡΙΝΑ – ΣΜΙΞΗ – ΣΙΑΤΙΣΤΑ. (302χλµ.) Μ. Παρασκευή Συγκέντρωση στο γραφείο µας και στις 07.00 αναχώρηση για να γνωρίσουµε τη ∆. Μακεδονία. Γη ευλογηµένη µε πλούσια ιστορία και φυσική οµορφιά, κρύβει ανεκτίµητους θησαυρούς. Κατευθυνόµαστε προς τα Γρεβενά, µε σκοπό, κάνοντας µια υπέροχη διαδροµή να φθάσουµε στη Σαµαρίνα. Οι Μαυροναίοι, η Αλατόπετρα - το παλιό Τούζι, το Πολυνέρι, το Πανόραµα και η Λάβδα, διεκδικούν µερίδιο του τουρισµού που αναπτύσσετε στην περιοχή. Και φτάνουµε στη Σαµαρίνα, το ποιό ονοµαστό βλαχοχώρι της Πίνδου, βρίσκεται κτισµένη σε ύψος 1500 µέτρων στις ανατολικές υπώρειες του Σµόλικα. Ένα µεγάλο κεφαλοχώρι που κάποτε στις δόξες του ήταν µια ορεινή πολιτεία! Σηµαντικό προσκύνηµα στο κέντρο του χωριού η εκκλησία της Μεγάλης Παναγιάς (1834), που στη στέγη του ιερού της έχει φυτρώσει ένα δένδρο. Χρόνος ελεύθερος για γνωριµία µε το γραφικό χωριό. Συνεχίζοντας το οδοιπορικό µας και περνώντας από τους Φιλιππαίους φθάνουµε στη Σµίξη. Πέτρινα σπίτια, λιθόκτιστες κρήνες, το παλιό σχολείο και οι µεταβυζαντινές εκκλησιές συνθέτουν ένα όµορφο σύνολο, το οποίο σε συνδυασµό µε τη γευσιγνωσία της ντόπιας κουζίνας, προσφέρουν ιδιαίτερες εµπειρίες. Καταλήγουµε στην Σιάτιστα,- το µαργαριτάρι των βουνών-.όπου και το ξενοδοχείο µας. Τακτοποίηση, δείπνο και χρόνος ελεύθερος για να παρακολουθήσουµε την Περιφορά του Επιταφίου. ∆ιαν/ση

2η µέρα: ΣΙΑΤΙΣΤΑ – ΦΛΩΡΙΝΑ – ΠΡΕΣΠΕΣ. ( 300 χλµ.) Μ. Σάββατο

Πρωινό και αναχώρηση για την Φλώρινα, στάση για να γνωρίσουµε τη πόλη. Συνεχίζοντας θα περάσουµε από το Πισοδέρι, κτισµένο σε υψόµετρο 1420 µέτρων σε πλαγιά του Βίτσι, όπου βρίσκεται και το χιονοδροµικό κέντρο της Βίγλας και θα επισκεφθούµε τα υδάτινα σύνορα της χώρας µας, τις περίφηµες λίµνες και Εθνικό ∆ρυµό των Πρεσπών. Μετά από µία φανταστική διαδροµή µε πλούσια βλάστηση άφιξη στις Πρέσπες, αριστερά είναι η Μικρή Πρέσπα, η οποία χωρίζεται από την Μεγάλη Πρέσπα µε µια στενή λωρίδα γης. Θα επισκεφθούµε το νησάκι του Αγίου Αχιλλείου το οποίο δεσπόζει στη µικρή Πρέσπα και θα καταλήξουµε στο τελευταίο χωριό των συνόρων Ελλάδας – Αλβανίας στους Ψαράδες, ένα εντυπωσιακό χωριό, ψαράδικο, µε τα σπίτια κτισµένα από πέτρα και ξύλο και τον Αγ. Γεράσιµο µε την οµώνυµη βυζαντινή εκκλησία. Επιστροφή στη Σιάτιστα, ελεύθερος χρόνος. Το βράδυ παρακολούθηση της Ανάστασης και Αναστάσιµο δείπνο µε µαγειρίτσα. ∆ιαν/ση.

3η µέρα: ΚΑΣΤΟΡΙΑ (100 χλµ.) – Κυριακή του ΠΑΣΧΑ

Πρωινό για να γνωρίσουµε τη µικρή πόλη που µας φιλοξενεί. Επιβλητική και αγέρωχη χτισµένη στα 900 µέτρα, η Σιάτιστα είναι µοναδική. Η ιστορία της πλούσια και ελκυστική, παρούσα σε κάθε σου βήµα. Με τα µοναδικά αρχοντικά να µαρτυρούν την ακµή και την προκοπή του 17ου και του 18ου όχι µόνο στην οικονοµία αλλά και στην τέχνη, την καλαισθησία, τα γράµµατα και τον πολιτισµό. Τα αρχοντικά της πόλης (πάνω από πενήντα, εκ των οποίων κάποια επισκέψιµα), κτισµένα σαν κάστρα εντυπωσιάζουν µε τον εσωτερικό τους διάκοσµο: Οι εκκλησιές της, το παλαιοντολογικό µουσείο και γενικά όλη η εικόνα µας προσφέρει το ανεπανάληπτο. Θα πάρουµε το πασχαλινό µας γεύµα και νωρίς το απόγευµα θα επισκεφθούµε την Καστοριά την « πρωτεύουσα της γούνας», µε την πανέµορφη λίµνη, τα παλιά αρχοντικά µε τη αξιόλογη αρχιτεκτονική και τις 74 εκκλησίες. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στη Σιάτιστα. ∆ιαν/ση.

4η µέρα: ΣΙΑΤΙΣΤΑ – ΝΥΜΦΑΙΟ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ( 275χλµ.)

 Πρωινό και αναχώρηση. για το Νυµφαίο, τον διατηρητέο οικισµό που έχει κρατήσει αναλλοίωτο το χρώµα και την αρχιτεκτονική της δυτικής Μακεδονίας. Θα επισκεφθούµε το αξιόλογο Λαογραφικό Μουσείο του χωριού και θα ενηµερωθούµε για την αρκούδα στον Αρκτούρο (Πρόγραµµα προστασίας καφέ Ευρωπαϊκής Αρκούδας και των βιότοπών της). Ελεύθερος χρόνος για γεύµα εξ ιδίων, και για να περπατήσετε στα λιθόστρωτα σοκάκια και να δείτε τα παλιά αρχοντικά. Άφιξη το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.

 ΓΙΑ ΝΑ  ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ 

Η  ΕΚ∆ΡΟΜΗ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ : Τις µεταφορές µε πούλµαν του γραφείου µας. Τις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο που αναφέρεται στον τιµοκατάλογο. ∆ιατροφή. Τις περιηγήσεις και εκδροµές που αναφέρονται στο πρόγραµµα. Αρχηγό – συνοδό του γραφείου µας. Ασφάλεια αστικής επαγγελµατικής ευθύνης. ΦΠΑ.

Η ΕΚ∆ΡΟΜΗ ∆ΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα σαν προαιρετικό, καραβάκια, είσοδοι µουσείων. ∆ηµοτικούς φόρους ξενοδοχείων