Τελευταίες προσφορές

  • Μπάνσκο-Christmas 2018-19

    πατήστε more

    more
  • Τιμοκατάλογος BANSKO Christmas 2018- 19

    πατήστε more

    more

Newsletter

Για να λαμβάνεται το newsletter μας παρακαλώ συμπληρώστε το email σας.

Βελιγράδι 4,5 ημέρες

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

4, 5 ημέρες 

1η ηµέρα : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΒΕΛΙΓΡΑ∆Ι (600 χλµ.)

Αναχώρηση από το γραφείο µας στις 06.00. ∆ιέλευση απο τα σύνορα Ευζώνων και άφιξη στο Βελιγράδι, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας και χρόνος για ξεκούραση. Πριν τη βραδινή έξοδο, θα έχουµε το Belgrade by night, όπου µέσα από το λεωφορείο θα θαυµάσουµε τα ολόφωτα κτήρια και τις γέφυρες της πόλης, µιας πόλης πληγωµένης στο πέρασµα της ιστορίας, που στέκει όµως µέχρι σήµερα περήφανη και αγέρωχη. Χρόνος ελευθερος. ∆ιανυκτέρευση.

2η ηµέρα : ΒΕΛΙΓΡΑ∆Ι

Πρωινό και ξεκινάµε την περιήγηση στην όµορφη πρωτεύουσα της Σερβίας. Θα ξεκινήσουµε από το το σύµβολο της παλιάς πόλης, το φρούριο Καλεµέγκνταν, που είναι χτισµένο στη συµβολή των ποταµών ∆ούναβη και Σάββα και χτίστηκε στα χρόνια της Οθωµανικής Αυτοκρατορίας ως οχύρωση για την προστασία από τους εχθρούς, τον Πύργο Nebosja, που ήταν η φυλακή και ο τόπος θανάτου του Ρήγα Φερραίου και θα συνεχίσουµε µε τις εκκλησίες Ruzica και Αγία Παρασκευή. Θα δούµε την πλατεία ∆ηµοκρατίας, το Εθνικό Θέατρο, το περίφηµο αρχοντικό της Πριγκίπισσας Ljubica, το ξενοδοχείο , σήµα κατατεθέν της πόλης και φυσικά τον Άγιο Σάββα, τον µεγαλύτερο Ορθόδοξο ναό των Βαλκανίων. Το εσωτερικό του ναού είναι λίγο < ψυχρό>, αλλά θα ανακαλύψετε στις γωνιές του, το παλιό ξυλόγλυπτο τέµπλο του ιερού του Αγίου Σάββα και εκπληκτικά ψηφιδωτά της σερβικής αγιογραφίας. Θα δούµε ακόµη, το Μνηµειακό κέντρο του Τίτο αφιερωµένο στο µεγάλο ηγέτη, το ∆ηµαρχείο και το Κοινοβούλιο. Το απόγευµα χρόνος ελεύθερος στην πόλη. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τον µεγάλο πεζόδροµο της οδού Κνεζ Μιχαήλοβα, µε καταστήµατα για φθηνές αλλά και ποιοτικές αγορές. Εναλλακτικά, µπορείτε να επισκεφθείτε στο Νέο Βελιγράδι το µεγάλο εµπορικό κέντρο Usche, όπου θα συναντήσετε όλες τις γνωστές ευρωπαικές φίρµες. Το βράδυ σας προτείνουµε έξοδο στην µποέµ περιοχή της πόλης, την περίφηµη Skadarljia, µία από τις οµορφότερες περιοχές, όπου η νυχτερινή ζωή διαρκεί µέχρι τις πρωινές ώρες και θα βρείτε εστιατόρια, bars, clubs. H περιοχή θα σας θυµίσει τα παλιά Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης. Ιδιαίτερη νότα στην πλακόστρωτη περιοχή δίνουν οι πλανόδιοι µουσικοί, οι οποίοι τραγουδούν παραδοσιακά σέρβικα τραγούδια.

3η ηµέρα : ΒΕΛΙΓΡΑ∆Ι – ΝΟΒΙΣΑΝΤ – BΕΛΙΓΡΑ∆Ι (180 χλµ.)

Πρωινό και κάνοντας µια υπέροχη διαδροµή φθάνουµε στην πόλη Νόβισαντ την «Αθήνα της Σερβίας», όπου θα δούµε το ∆ηµαρχείο, την πλατεία Slobodan, τον καθεδρικό ναό, και το κάστρο Petrovaradin µε την ωραία θέα στον ποταµό ∆ούναβη. Συνεχίζοντας θα επισκεφθούµε το µοναστήρι Κρούσεντολ (16ος αι.),στη Φρούσκα Γκόρα και το Σρέµσκι Κάρλοβτσι. Νωρίς το απόγευµα επιστρέφουµε στο Βελιγραδι, και το βράδυ σας προτείνουµε να απολαύσετε το τοπικό κρασί ή την σέρβικη µπύρα µε συνοδεία τοπικών γεύσεων της πόλης, στην πιο παλιά ταβέρνα, σήµα κατατεθέν της Σέρβικης πρωτεύουσας. ∆ιανυκτέρευση.

4η ηµέρα. ΑΒΑΛΑ & ΖΕΜΟΥΝ

Μετά το πρωινό,συνεχίζουµε την ξενάγηση στο µουσείο ΤΙΤΟ, στο αρχοντικό της Ljubica, στο µουσείο Nikola Tesla, στο λόφο Αvala, µε τον πύργο και το µνηµείο. Ακολουθεί ένας περίπατος στη πάλαι ποτέ εµπορική και αριστοκρατική συνοικία ZEMUN, όπου οι Έλληνες έχτισαν τα αρχοντικά τους, όσο ανθούσε το εµπόριο µε παραδοσιακά σπίτια, γραφικά σοκάκια και υπαίθριες αγορές, που δίνουν µια διαφορετική πινελιά στη µεγαλούπολη. Ελεύθερος χρόνος. ∆ιανυκτέρευση.

5η ηµέρα : ΒΕΛΙΓΡΑ∆Ι - ΘΕΣ/ΝΙΚΗ (600 χλµ.)

Πρωινό. Μέσω Νίς, σύνορα Ευζώνων και µε καθ΄οδόν στάσεις για ξεκούραση, άφιξη το βράδυ στη Θεσ/νικη

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στο 4ηµερο πρόγραµµα παραλείπεται η 4η ηµέρα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Τις µεταφορές µε πούλµαν του γραφείου µας. Τις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο τις επιλογής σας. ∆ιατροφή. Τις ξεναγήσεις, περιηγήσεις και εκδροµές που αναφέρονται στο πρόγραµµα. Αρχηγό – συνοδό του γραφείου µας. Ασφάλεια αστικής επαγγελµατικής ευθύνης και ΦΠΑ.

∆ΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Eισόδους µουσείων και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό. ∆ηµοτικούς φόρους.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΜΟΝΚΑΤΑΛΟΓΟ