Τελευταίες προσφορές

  • Τήνος το νησί της Μεγαλόχαρης

    πατήστε more

    more
  • Οργανωμένες εκδρομές Καλοκαίρι 2017

    πατήστε more

    more

Newsletter

Για να λαμβάνεται το newsletter μας παρακαλώ συμπληρώστε το email σας.

Κύθνος

ΚΥΘΝΟΣ

Κέα (Τζια)

5 ημέρες

 

1η   ΜΕΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- ΛΑΥΡΙΟ - ΚΥΘΝΟΣ (540 χλμ)

  Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 07.00πμ από τα γραφεία μας . Αφού περάσουμε την όμορφη κοιλάδα των Τεμπών, και κάνοντας στάση για λίγη ώρα, συνεχίζουμε το ταξίδι μας για Λαύριο   απ όπου θα πάρουμε το πλοίο για τη Κύθνο τόπος γλυκός & ήρεμος-ανάμεσα στη Τζια & τη Σέριφο. Μας υποδέχεται ο όμορφος κόλπος του φιλόξενου Μέριχα, το βασικό λιμάνι του νησιού. Συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο μας που βρίσκεται στα  Λουτρά – επίνειο της χώρας του νησιού, παραθεριστικό κέντρο με πολύ καλή υποδομή. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος. Διαν/ση.

2Η ΜΕΡΑ:  ΚΥΘΝΟΣ

Πρόγευμα και ξεκινάμε για να γνωρίσουμε το νησί που μας φιλοξενεί. Στη χώρα-πρωτεύουσα του νησιού με την έντονη κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, με τα καλντερίμια, τα στεάδια (στοές) τα πέτρινα σπίτια & τα παράθυρα με τα γλυκά κυκλαδίτικα χρώματα, θα περιπλανηθούμε στα γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια της, με τα καλόγουστα μαγαζάκια, θα θαυμάσουμε τον ναό του Αγίου Σάββα με την υπέρθυρη επιγραφή του 1613, το πολύ παλιό μεγάλης ομορφιάς & ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής & ιστορικής σημασίας μοναστήρι της Παναγίας του Νίκους  που το Δεκαπενταύγουστο γίνεται ένα από τα τρία μεγάλα πανηγύρια του νησιού. Θ απολαύουμε το καφεδάκι μας & θα αισθανθούμε ότι βρισκόμαστε σε άλλες εποχές, πιο ανθρώπινες & τρυφερές. Συνεχίζοντας μας περιμένουν τα κρυστάλλινα νερά σε μια από τις πολλές παραλίες του νησιού. Θα κάνουμε το μπάνιο μας, θα γευματίσουμε εξ ίδιων & θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Διαν/ση.

3Η ΜΕΡΑ:  ΚΥΘΝΟ – ΤΖΙΑ [ΚΕΑ]

 Πρόγευμα. Σήμερα η πρόταση μας για την προαιρετική εκδρομή στη Τζια. Μας περιμένει το λιμάνι της Κορησιας, με τα λευκά κεραμιδένια σπίτια, με την μαμούδια που εκπλήσσει με τα καθαρέ νερά της. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στην Κύθνο. Διανυκτέρευση

4Η ΜΕΡΑ: ΚΥΘΝΟΣ

Πρόγευμα. Η 2η βασική διαδρομή του νησιού θα ολοκληρώσει τη γνωριμία μας μ αυτό. Το χωριό των Δρυόπων που οι ντόπιοι το ονομάζουν Συλλανα η & χωριό & η απέναντι γειτονιά του, ο Γαλατάς είναι γεμάτο με πανέμορφες εκκλησιές, όπως η επιβλητική Αγία Άννα & ο εξαιρετικός Άγιος Μηνάς, στον οποίο υπάρχει ξυλόγλυπτο τέμπλο μεγάλης αξίας & δεσποτικός θρόνος σπάνιας λαϊκής τέχνης. Στη Δρυοπιδα θα επισκεφτούμε το λαογραφικό μουσείο με φορεσιές, αντικείμενα & εργαλεία της αυθεντικής ζωής των κάτοικων στα παλιά χρόνια & το μικρό βυζαντινό μουσείο που στεγάζεται στην εκκλησία του Αϊ Γιωργή. Συνεχίζοντας φτάνουμε στην Παναγιά της Καναλας με το μοναδικό πευκοδάσος του νησιού όπου βρίσκεται η ομώνυμη εκκλησία στην οποία φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, θαυμάσιο δείγμα μεταβυζαντινής τέχνης. Συνεχίζοντας προς νότο θα φτάσουμε στον όρμο του Αγ. Δημητρίου στο νοτιότερο άκρο του νησιού. Κατά μήκος της διαδρομής δεξιά & αριστερά του δρόμου πλήθος μικρών & μεγάλων παραλιών με ψιλή άμμο & πεντακάθαρα νερά. Μπάνιο – γεύμα εξ ίδιων & επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βραδάκι θα διασκεδάσουμε προαιρετικά. Διαν/ση.

5η ΜΕΡΑ. ΚΥΘΝΟΣ –  ΛΑΥΡΙΟ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρόγευμα. Χρόνος ελεύθερος μέχρι την ώρα αναχώρησης του πλοίου. Επιβιβαζόμαστε στο πλοίο για Λαύριο. Αποβίβαση στο Λαύριο & με διαφορές στάσεις φτάνουμε στη Θεσσαλονίκη το βράδυ.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 Την μεταφορά με πούλμαν του γραφείου μας Την διαμονή σε επιλεγμένο  ξενοδοχείο

 Τα εισιτήρια  Λαύριο -Κύθνο  -Λαύριο Πρωινό Τις ξεναγήσεις-περιηγήσεις που αναφέρονται

 στο πρόγραμμα  Αρχηγό-συνοδό του γραφείου μας Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα. Εισόδους  μουσείων και  αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό