Τελευταίες προσφορές

  • Τήνος Καλοκαίρι 2018

    πατήστε more

    more
  • Οργανωμένες οδικές & αεροπορικές εκδρομές

    πατήστε more

    more

Newsletter

Για να λαμβάνεται το newsletter μας παρακαλώ συμπληρώστε το email σας.

Δαλματικές Ακτές 5ημ

ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ

5 ημέρες

1η ηµέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΧΕΡΤΣΕΓΚ ΝΟΒΙ (629 χλµ.)

Συγκέντρωση στα γραφεία µας νωρίς το πρωί και αναχώρηση, µε ενδιάµεσες στάσεις φθάνουµε το βράδυ στο Μαυροβούνιο και την παραθαλάσσια πόλη Χερστεγκ Νόβι. Χτισµένη στην Αδριατική Οδό, ο αυτοκινητόδροµος που εκτείνεται κατά µήκος των ∆αλµατικών ακτών, ανάµεσα στη γραφική Αδριατική και το βουνό Orjen η πόλη Χερστεγκ Νοβι είναι διάσηµη για τις θερµές πηγές της, τα σπά µε λάσπη και τις όµορφες παραλίες της. Τακτοποίηση στο παραλιακό ξενοδοχείο µας. Ελεύθερος χρόνος για να χαρείτε τις ανέσεις του ξενοδοχείου ή να κάνετε µια βόλτα στην παραλιακή οδό ή στο κέντρο της πόλης.

2η ηµέρα: ΧΕΡΤΣΕΓΚ ΝΟΒΙ – ΚΟΤΟΡ (43 χλµ.) - ΜΠΟΥΤΒΑ (23 χλµ.)

 Πρωινό περιήγηση στο Χέρτσεγκ Νόβι όπου θα δούµε το κάστρο Φορτε Μάρε του 1382, τον πύργο του ρολογιού που χτίστηκε από τους Αυστριακούς τον 19ο αιώνα, τον πύργος Κανλί και την σέρβικη εκκλησιά του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην κεντρική πλατεία Μπελαβίστα. Στη συνέχεια αναχώρηση για το µεσαιωνικό Κότορ, που είναι περικυκλωµένο από ένα τείχος του 14ου αιώνα. Το Κότορ ανήκει ως Μνηµείο Παγκόσµιας Πολιτιστικής Κληρονοµιάς στην UNESCO. Θα δούµε τον κόλπο του Κότορ, το νοτιότερο φιόρδ της Ευρώπης και στην παλιά πόλη το Ρωµαϊκό Καθεδρικό ναό του Αγίου Τρύφωνος (12ος αι.), την εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Ελεύθερος χρόνος. Συνεχίζουµε για την παραλιακή Μπούτβα. Στην περιήγησή µας θα δούµε την µαρίνα µε τα πολυτελή γιοτ, την παλιά πόλη, τον πεζόδροµο Σλοβένσκα Οµπάλα, θα περάσουµε την κεντρική πύλη των βενετσιάνικων τειχών για να επισκεφτούµε την Ακρόπολη που κτίστηκε τον 15ο αιώνα. Ελεύθερος χρόνος στη διάθεσή σας, για να απολαύσετε το µπάνιο σας στην παραλία Μπετσίτσι και Ραφϊλοβιτσι, µε τα θαλάσσια σπορ ή σας προτείνουµε εναλλακτική επιλογή από εκεί να πάρουµε το καραβάκι (προαιρετικά) για το νησάκι του Αγιου Νικολάου που απέχει ένα µίλι, ακατοίκητο νησί που αποκαλούν «Χαβάη», όπου θα έχουµε χρόνο για µπάνιο σε µία από τις τρεις αµµώδεις παραλίες ή στους µικρούς ορµίσκους. Επιστροφή στο Χερσεγκ Νοβι και στο ξενοδοχείο µας.

3η ηµέρα: ΧΕΡΤΣΕΓΚ ΝΟΒΙ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (49 χλµ.)

Πρωινό και αναχώρηση για την ∆αλµατία της Κροατίας και το υπέροχο Ντουµπρόβνικ, το µαργαριτάρι της Αδριατικής. Οι δαντελωτές ακτές, το πανέµορφο λιµάνι της και τα 1185 νησάκια στα γαλαζοπράσινα νερά δηµιουργούν µια µοναδική εικόνα. Η πανέµορφη και µικρή παλιά πόλη είναι περιτριγυρισµένη από πανίσχυρα πέτρινα τείχη (13ος- 16ο αιώνα ), που θεωρούνται τα πιο όµορφα της Ευρώπης µε µήκος 1940 µέτρα, γι΄αυτό το λόγο εδώ έγιναν γυρίσµατα σκηνών του Games of Thrones. Η παλιά πόλη έχει ανακηρυχτεί µνηµείο παγκόσµιας κληρονοµιάς της UNESCO. Στην ξενάγησή µας θα δούµε την Placa – Stradum τον υπέροχο κεντρικό πεζόδροµο που ξεκινά από την Πύλη Pile, το σιντριβάνι Onofrio, τον µητροπολιτικό ναό του Αγίου Βλασίου, µε το µαρµάρινο οπλισµένο ιππότη στην πλατεία του, το φραγκισκανό µοναστήρι µε την εκκλησία του Σωτήρος, τον πύργο του Ρολογιού και το Μέγαρο Σπόντζα. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας για να γυρίσετε την παλιά πόλη, να απολαύσετε το γεύµα σας σε ένα από τα τοπικά γραφικά ταβερνάκια ή τον καφέ σας. Επιστροφή το απόγευµα στο ξενοδοχείο µας. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση στο ξενοδοχείο µας µε ζωντανή µουσική.

4η ηµέρα: ΧΕΡΤΣΕΓΚ ΝΟΒΙ – ΜΟΣΤΑΡ – BLAGAJ (153 χλµ.)

Πρωινό και αναχώρηση για την Βοζνία Ερζεγοβίνη και την πόλη Μόσταρ, πανέµορφο µουσουλµάνικο χωριό που διασχίζεται απο τον ποταµό Νερέτβα, θα δούµε την Παλιά Γέφυρα (16ο αι. ) η οποία καταστράφηκε το 1993 κατά τη διάρκεια του πολέµου και ανακατασκευάστηκε. Η πόλη πήρε το όνοµά της από την Παλιά Γέφυρα (Σταρι Μοστ) και από τους πύργους στις άκρες της (mostari) που συµαίνει «φύλακες της γέφυρας». Περιήγηση στην πόλη. Επιστρέφοντας θα σταµατήσουµε σε ένα από τα οµορφότερα χωριά της περιοχής το Blagaj. Μικρό γραφικό χωριό µε πλακόστρωτα δροµάκια, παραδοσιακά κτήρια, µέσα σε υπέροχο τοπίο, χτισµένο δίπλα στο ποτάµι Buna. Εδώ θα έχουµε χρόνο για γεύµα στα γραφικά εστιατόρια και για να θαυµάσουµε την ηρεµία και την φύση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας. Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε το µπάνιο σας στην παραλία µπροστά στο ξενοδοχείο µας ή στις πισίνες και τo οργανωµένo spa.

5η ηµέρα: ΧΕΡΤΣΕΓΚ ΝΟΒΙ – ΤΙΡΑΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (629 χλµ.)

Πρωινό και αναχώρηση. Στάση στην πρωτεύουσα της Αλβανίας, τα Τίρανα, όπου θα δούµε την πλατεία Σκεντέρµπεη µε το άγαλµα του Γεωργίου Καστριώτη Σκεντέρµπεη εθνικού ήρωα των Αλβανών, την πλατεία της Μητέρας Τερέζας, τα υπουργεία, το Εθνικό – Ιστορικό Μουσείο, την Όπερα, το τζαµί του Ethern Bey, τον πύργο του ρολογιού, τον κεντρικότερο δρόµο της πόλης Dshmoret e Kombit, πλατύς, λιθόστρωτος φτιαγµένος από Ιταλούς τον 18ο αιώνα που καταλήγει στο Πολυτεχνείο, την πρωθυπουργική κατοικία, την Ακαδηµία καλών τεχνών. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση. Με στάσεις καθοδών φτάνουµε το βράδυ στη Θεσσαλονίκη,. ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ : -Τις µεταφορές µε πούλµαν του γραφείου µας - Τις εκδροµές και περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραµµα - Έµπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου µας. - Τις διανυκτερεύσεις σε επιλεγµένο ξενοδοχείο - ∆ιατροφή. - Ασφάλεια αστικής ευθύνης -ΦΠΑ ∆ΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ : Ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό. Εισόδους µουσείων, νυκτερινών κέντρων. ∆ηµοτικούς φόρους.