Τελευταίες προσφορές

  • Μπάνσκο-Christmas 2018-19

    πατήστε more

    more
  • Τιμοκατάλογος ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2019

    πατήστε more

    more

Newsletter

Για να λαμβάνεται το newsletter μας παρακαλώ συμπληρώστε το email σας.

Βουκουρέστι

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

 Μπρασόβ  – Σινάϊα  – Πύργος του Δράκουλα

8 – 11 Μαρτίου &  

22 – 25 Μαρτίου 2019

4 ημέρες

 

1η μέρα : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ  (680 χλμ.)

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 06.00. Διέλευση συνόρων Προμαχώνα. Διασχίζοντας την πανέμορφη κοιλάδα του Στρυμόνα συνεχίζουμε για τα Βουλγαρό - Ρουμανικά σύνορα. Μόλις περάσουμε την «Γέφυρα της Φιλίας» που ενώνει την Βουλγαρία με την Ρουμανία πάνω από τον Δούναβη, μπαίνουμε στη Ρουμανία και αφού αφήσουμε πίσω μας το Τζιούρτζιου, φτάνουμε στο Βουκουρέστι. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.  

2η μέρα: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Πρωινό. Σήμερα θα ξεναγηθούμε στην όμορφη πρωτεύουσα της Ρουμανίας, που δικαίως ονομάζετε

«Παρίσι των Βαλκάνιων».Θα επισκεφθούμε τη χρυσή έπαυλη των Τσαουσέσκου – το παλάτι της Άνοιξης – όπως αποκαλείται – ένα υπερπολυτελές κτήριο των 30 δωματίων με επιχρυσωμένες επιφάνειες, πανάκριβα έπιπλα, με μεγάλους εντυπωσιακούς κήπους, μέσα σε μια έκταση 14000 στρεμμάτων, το επιβλητικό παλάτι του κοινοβουλίου, που είναι το μεγαλύτερο και το ποιο ακριβό πολιτικό διοικητικό κτήριο στον κόσμο, ενώ αποτελεί και το βαρύτερο κτήριο στον πλανήτη Συνεχίζοντας τη γνωριμία μας με το Βουκουρέστι, θα δούμε το ιστορικό μουσείο, το περίφημο Athenaeum που άνοιξε το 1888 και έκτοτε αποτελεί το σημείο αναφοράς της πόλης, τα βασιλικά Ανάκτορα που σήμερα φιλοξενούν το Εθνικό μουσείο Τέχνης της Ρουμανίας, την Αψίδα του Θριάμβου, που είναι εμπνευσμένη από αυτή του Παρισιού, την Πατριαρχική εκκλησία του 1568, και την Όπερα. Θα επισκεφθούμε το μουσείο του Χωριού – μουσείο πιστής αναπαράστασης ενός τυπικού Ρουμανικού χωριού που δημιουργήθηκε το 1936. Ξεκούραση. Το απόγευμα θα περιηγηθούμε στην παλιά πόλη, για να δούμε την μικρή εκκλησία της Σταυρουπόλεως, που χτίστηκε από Έλληνα μοναχό το 1724 και σήμερα είναι προστατευμένο μνημείο της UNESKO, ενώ σίγουρα θα επισκεφθούμε την πιο παλιά μπυραρία της πόλης ( από το 1899 ),caru’ cu bere με πολύ ιδιαίτερο χρώμα, με μεγάλη ποικιλία φαγητού και καλή μπύρα. Διανυκτέρευση.

3η μέρα : ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΚΑΡΠΑΘΙΑ ΣΙΝΑΙΑ – ΜΠΡΑΣΟΒ- ΠΥΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΥΛΑ  (250 χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση για  τα Καρπάθια. Αφού διασχίσουμε την κοιλάδα Πράχωβα, φτάνουμε στο Μπράν με τον Πύργο του Δράκουλα. Από εκεί θα πάμε στο Μπρασόβ, όπου θα θαυμάσουμε τα κτίσματα του 18ου αιώνα και ιδιαίτερα την Μπισέρικα Νεάγρα (Μαύρη Εκκλησία) την μεγαλύτερη εκκλησία Γοτθικού Ρυθμού από την Βιέννη έως την Κωνσταντινούπολη, το Δημαρχείο, τον Πύργο με το Ρολόι και την Κεντρική Πλατεία. Από εδώ ξεκινάμε για την επιστροφή μας στη Ρουμανική πρωτεύουσα, κατά τη διαδρομή μας θα σταματήσουμε στην πανέμορφη Σινάϊα, όπου θα δούμε το μοναστήρι του Κατακουζηνού, το γοτθικού και αναγεννησιακού ρυθμού παλάτι Peles, θερινή κατοικία της Ρουμάνικης Βασιλικής οικογένειας. Επιστροφή στο Βουκουρέστι. Διανυκτερευση.

4η μέρα : ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (680 χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση. Μέσω Βουλγαρίας με στάσεις καθοδόν για ξεκούραση και φαγητό, διέλευση από τα σύνορα Προμαχώνα και άφιξη στην πόλη μας το βράδυ.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΕΣ:

IBIS PALATUL 3* center –  165 πρωινό

RIN CENTRAL 4*  center -   195€ ημιδιατροφή

INTERNATIONAL 4* center – 199€ ημιδιατροφή    

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Τις μεταφορές με πούλμαν του γραφείου μας. Τις διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο. Διατροφή. Τις ξεναγήσεις - περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα. Αρχηγό του γραφείου μας. Τοπικό ξεναγό ελληνόφωνα. Ασφάλεια αστικής ευθύνης. ΦΠΑ.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό στο πρόγραμμα. Δημοτικούς φόρους διαμονής που πληρώνονται στο ξενοδοχείο.