Τελευταίες προσφορές

  • Μπάνσκο-Christmas 2018-19

    πατήστε more

    more
  • Τιμοκατάλογος BANSKO Christmas 2018- 19

    πατήστε more

    more

Newsletter

Για να λαμβάνεται το newsletter μας παρακαλώ συμπληρώστε το email σας.

Μπλαγκόεβγκραντ, 3 ημέρες

 

 ΜΠΛΑΓΚΟΕΒΓΚΡΑΝΤ

 3 ημέρες

 

1η ηµέρα: ΘΕΣ / ΝΙΚΗ- ΡΟΥΠΙΤΕ –ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ-ΜΠΛΑΓΚΟΕΒΓΚΡΑΝΤ (302χλµ.)

 

Συγκέντρωση στο γραφείο µας και στις 07.00 αναχώρηση για τα σύνορα του Προµαχώνα. Απ’ όπου περνάµε στο έδαφος της Βουλγαρίας, και κατευθυνόµαστε προς την τοποθεσία Ρούπιτε. Οι ζεστές πηγές, η οµορφιά και η ηρεµία προσελκύουν σ' αυτό το γραφικό τµήµα της Βουλγαρίας επισκέπτες καθ' όλο τον χρόνο. Σ' αυτό το µέρος κάποτε ζούσε η τυφλή µάντισσα Βάνγκα. Είχε χιλιάδες θαυµαστές, που βασίζονταν στην ικανότητά της να µαντεύει το µέλλον. Ο ναός της Αγίας Παρασκευής που βρίσκετε στο Ρούπιτε κατασκευάστηκε µε χρήµατα της Βάνγκα στις αρχές της δεκαετίας του '90 , και το 1994 η εκκλησία αγιάστηκε µε πανηγυρική λειτουργία. Συνεχίζοντας το πρόγραµµα της µέρας µας καταλήγουµε στο Σαντάνσκι, που έχει αναπτυχθεί µε αµφιθεατρικό τρόπο στις εξωτερικές νοτιοδυτικές πλαγιές των Ορέων Πιρίν στα χαµηλότερα µέρη του Ποταµού Σαντάνσκα Μπίστριτσα. Χρόνος ελεύθερος στην γνωστή στους περισσότερους αγορά της πόλης, και για γεύµα εξ’ ιδίων. Επόµενος σταθµός µας η Μονή Ρίλλα, τη µεγαλύτερη και πιο φηµισµένη ορθόδοξη µονή στη Βουλγαρία, η οποία ιδρύθηκε το 10ο αιώνα και αποτελεί ένα από τα πιο σηµαντικά πολιτισµικά, ιστορικά και αρχιτεκτονικά µνηµεία της χώρας. Το 1983 χαρακτηρίστηκε από την UNESKO ως µνηµείο παγκόσµιας κληρονοµιάς. Τελευταίος µας σταθµός για σήµερα το Μπλαγκόεβγκραντ που µέχρι το 1950 ονοµαζόταν Άνω Τζουµαγιά. Η πόλη διαθέτει ένα πεζοδροµηµένο κέντρο µε αρχιτεκτονική διατηρηµένη του 19ου αιώνα, µε πολλά εστιατόρια, καφέ και µπουτίκ, και είναι αδελφοποιηµένη µε τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. Χρόνος ελεύθερος. ∆ιανυκτέρευση.

 

2η ηµέρα : ΣΟΦΙΑ ( 208 χλµ. )

 

Πρωινό και αναχωρούµε για την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας τη Σόφια. Είναι µια µοντέρνα και νεανική πόλη, µια πόλη που συνδυάζει την Ανατολή και τη ∆ύση µε το δικό της τρόπο µέσα σε µια γκρίζα, αστική αρχιτεκτονική, και αρκετό πράσινο όπου µεγάλα πάρκα και κήποι δίνουν µια πνοή ζωής στο γεµάτο ζωή και κίνηση κέντρο. Θα έχουµε την ευκαιρία να τη γνωρίσουµε κάπως σύντοµα και να δούµε τον Καθεδρικό ναό του Αλεξάντερ Νέφσκι, τον ναό της Αγίας Κυριακής, τη λεωφόρο Βίτοσα, να έχουµε χρόνο ελεύθερο για τις επιλογές µας και για γεύµα εξ’ ιδίων. Το απόγευµα παίρνουµε το δρόµο της επιστροφής για το Μπλακόεβγκραντ. Χρόνος ελεύθερος. ∆ιανυκτέρευση

 

3η ηµέρα : ΜΠΑΝΣΚΟ – ΜΕΛΕΝΙΚΟ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (350 χλµ.)

 

Πρωινό και αναχώρηση. για το Μπάνικο. Το Μπάνσκο, άλλοτε κοινότητα κυρίως κτηνοτρόφων και ταξιδευτών εµπόρων, έχει γίνει διεθνές κέντρο χειµερινού και θερινού τουρισµού. Οι κορυφές των βουνών κοντά στην πόλη, οι πολυάριθµες λίµνες και τα αιωνόβια πευκοδάση το καθιστούν δηµοφιλή περιοχή για αναψυχή. Θα έχουµε αρκετό χρόνο ελεύθερο για τη βόλτα µας στο χωριό των 9.000 κατοίκων, στα γραφικά µαγαζάκια του και στα ταβερνάκια του. Παίρνοντας το δρόµο της επιστροφής δε θα ξεχάσουµε να περάσουµε από το ποιο µικρό χωριό της Βουλγαρίας το Μελένικο. Το πάλαι ποτέ Μελένικο η πλούσια εµπορική πόλη και το πιο αξιόλογο κέντρο του ελληνισµού στο βόρειο τµήµα της Ανατολικής Μακεδονίας, είναι σήµερα ένα πολύ όµορφο τουριστικό χωριό της Νότιας Βουλγαρίας. Τα πανέµορφα αρχοντικά κτισµένα µε τη ντόπια µακεδονίτικη αρχιτεκτονική, είναι σήµερα ξενώνες και ταβερνεία που το εσωτερικό τους θυµίζει βαυαρέζικες µπυραρίες. Κι όσο για το ξακουστό κόκκινο κρασί, που το προτιµούσαν ιδιαίτερα οι αυτοκράτορες του Βυζαντίου, εξακολουθεί να παράγεται µέχρι και σήµερα. Χρόνος ελεύθερος για καφέ και η επιστροφή µας αρχίζει. Περνώντας τα σύνορα του Προµαχώνα φθάνουµε στη Θεσσαλονίκη το βράδυ.

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Τη µεταφορά µε πούλµαν του γραφείου µας. Τις περιηγήσεις – ξεναγήσεις που αναφέρονται. Αρχηγό – συνοδό του γραφείου µας. Τις διανυκτερεύσεις σε επιλεγµένο στο ξενοδοχείο. ∆ιατροφή. Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ΦΠΑ.

 

∆ΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα σαν προαιρετικό, είσοδοι µουσείων, νυχτερινών κέντρων.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ