Τελευταίες προσφορές

  • Τήνος το νησί της Μεγαλόχαρης

    πατήστε more

    more
  • Οργανωμένες εκδρομές Καλοκαίρι 2017

    πατήστε more

    more

Newsletter

Για να λαμβάνεται το newsletter μας παρακαλώ συμπληρώστε το email σας.

Γνωρίζοντας τον Αργοσαρωνικό

ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ  ΤΟΝ  ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟ

 ΣΑΛΑΜΙΝΑ – ΑΙΓΙΝΑ -  ΑΓΚΙΣΤΡΙ – ΜΕΘΑΝΑ

               6        ΗΜΕΡΕΣ

 

1η ΜΕΡΑ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Αναχώρηση από τα γραφεία μας στις 06.30 π.μ. Με διάφορες στάσεις για καφέ και ξεκούραση καθοδόν φθάνουμε στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο και αποβίβαση στο νησί της ιστορικής ναυμαχίας, τη Σαλαμίνα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος. Διαν/ση

2η ΜΕΡΑ. ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Πρόγευμα και αναχωρούμε για να γνωρίσουμε τα αξιοθέατα του νησιού που μας φιλοξενεί. Η σύγχρονη πρωτεύουσα της Κουλουρης, που έχει όμως ακόμη τις παραδοσιακές γειτονιές της, ο λόφος των Μύλων, με τους ανεμόμυλους, τη Μονή της Παναγίας Φανερωμένης, το Ευριπίδειο θέατρο, το υπαίθριο Ναυτικό Μουσείο στο πάρκο Παλουκιών αποτελούν τη φυσιογνωμία του νησιού. Θα κολυμπήσουμε σε μια από τις όμορφες παραλίες του νότιου τμήματος του νησιού [Μαρούδι, Κολώνες κλπ.].Θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βραδάκι θα περπατήσουμε στα σοκάκια και θα πιούμε το ποτάκι μας στην Χώρα του νησιού. Διαν/ση..

3η ΜΕΡΑ.  ΣΑΛΑΜΙΝΑ – ΑΙΓΙΝΑ

Μετά το πρωινό μας θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για τη Αίγινα, το 2ο σε μέγεθος νησί μετά τη Σαλαμίνα στον Αργοσαρωνικό. Μας καλωσορίζει ο μικρός κατάλευκος Ναός του Αγ. Νικολάου του Θαλασσινού, που βρίσκεται στην είσοδο του λιμανιού. Η πρώτη εντύπωση έρχεται από τα νεοκλασικά κτίρια που βρίσκονται κατά μήκος της παραλίας του νησιού, με τα χρώματα τους, σε γήινες αποχρώσεις, να ομορφαίνουν στο ηλιοβασίλεμα. Η πόλη της Αίγινας είναι πανέμορφη, γραφική και υποβάλλει περίεργα τον επισκέπτη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος. Διαν/ση.

4η ΜΕΡΑ. ΑΙΓΙΝΑ

Μετά το πρωινό η πόλη της Αίγινας η ομώνυμη πρωτεύουσα του νησιού θα μας γνωρίσει τ’ αξιοθέατα της. Τη βιβλιοθήκη της Αίγινας, το Καποδιστριακό Κυβερνείο, στο ισόγειο του οποίου βρισκόταν το πρώτο νομισματοκοπείο, τα σπίτια του ζωγράφου, του Πέππα, του Λυμπεροπούλου  και τον πύργο Μαρκέλλου. Τα  υπέροχα αρχοντικά της νεοκλασικής αρχιτεκτονικής με έντονο λαϊκό στοιχείο του 19ου αι. θυμίζουν ότι η Αίγινα υπήρξε για δυο χρόνια πρωτεύουσα της Ελλάδας. Συνεχίζοντας τη μέρα μας και γνωρίζοντας τα όμορφα χωριά του νησιού θα φθάσουμε στην Παλαιοχώρα και στο Μοναστήρι του Αγ. Νεκτάριου.[γυναικεία Μονή με 14 μοναχές] Θα καταλήξουνε στον γραφικό κόλπο της Αγ. Μαρίνας-μεγάλο τουριστικό θέρετρο με πολύ ωραία αμμουδιά. Μπάνιο. Γεύμα  εξ ’ίδιων και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ μια βόλτα με τα αλογάκια και τις άμαξες η ένας περίπατος στα στενά πλακόστρωτα σοκάκια ,ανάμεσα στ’ αρχοντικά ,τις εκκλησίες με τους γαλάζιους τρούλους, τα καταστήματα λαϊκής τέχνης θα ολοκληρώσει τη μέρα μας. Διαν/ση.

5η ΜΕΡΑ.  ΑΙΓΙΝΑ – ΑΓΚΙΣΤΡΙ

Σήμερα μετά το πρόγευμα μας  προτείνουμε την προαιρετική εκδρομή στο μικρό νησάκι Αγκίστρι. Ενας μικρός επίγειος παράδεισος του  Αργοσαρωνικού, πνιγμένος στο πράσινο με τα πεύκα ν’ αγγίζουν τα καταγάλανα νερά του. Επιστροφή στην Αίγινα. Διαν/ση.

6η ΜΕΡΑ  ΑΙΓΙΝΑ – ΜΕΘΑΝΑ –ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αμέσως μετά το πρωινό μας επιβιβαζόμαστε, στο πλοίο για τα Μέθανα. Ένα μυστικό λιμανάκι που η λέξη γραφικό δεν φτάνει να το περιγράψεις, μια χρωματοθεραπεία  σ ’ένα σύγχρονο-αρχαίο spa.Τόπος ταυτισμένος τουριστικά με τα ιαματικά λουτρά του, η παραγνωρισμένη μικρή χερσόνησος των Μεθάνων κρύβει πολλές εκπλήξεις. Χρόνος  ελεύθερος. Και η επιστροφή μας αρχίζει. Με διαφορές απαραίτητες στάσεις καθ’ οδό φθάνουμε στη Θεσσαλονίκη το βράδυ.

 

                                   ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

-         Τη μεταφορά με πούλμαν του γραφείου μας.

-         Τις περιηγήσεις – ξεναγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.

-         Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας.

-         Τις διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο

-         Πρωινό

-         Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια(Πειραιά – Σαλαμίνα ,Σαλαμίνα – Αίγινα ,Αίγινα - Μέθανα )

-         -Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό, είσοδοι μουσείων, νυχτερινών κέντρων.